Mit lehet kezdeni a túlsúllyal? 2. rész: Fókuszban az egészség

Az előző részben bemutattam egy működő stratégiát, amivel le lehet fogyni, és meg is lehet őrizni az elért súlyt. A restriktív diéta valóban működik, van azonban egy hatalmas hátránya: a legtöbb ember képtelen hosszabb távon betartani. Azt gondolom, ha őszinte vagy magadhoz, Te is arra jutsz, hogy ez a módszer nem neked való. Szeretnél karcsú és egészséges lenni, de ez az ár túl nagy. Olyan sokba kerülne, hogy nem éri meg a fáradságot. Nagyon sok mindenről le kellene érte mondani, és ami a legrosszabb, nem csak egy konkrét, meghatározott időszakig. Nem csak hónapokig vagy évekig, hanem egész további életedben. Minden nap tudatosan oda kellene figyelned, hogy mit és mennyit eszel, illetve mikor és mennyit sportolsz. Az a stratégia, amit ebben a részben mutatok, azoknak szól, akik úgy érzik, az életre szóló restriktív diétázás nem nekik való.

Fókuszban az egészség

Az a stratégia, amit ma bemutatok, nem a fogyást helyezi a középpontba, hanem az egészséget. Itt nem az az elsődleges cél, hogy lejjebb menjen a súlyod. Nem kell rendszeresen mérlegre állni, nem kell diétás szabályokat követni, nem kell kalóriát számolgatni. A cél a szokások megváltoztatása lesz. Ha ugyanis tartós eredményt szeretnénk, akkor a változtatásoknak is tartósnak kell lenni. Azonban nem azt szeretnénk elérni, mint a restriktív diétánál, ahol minden egyes nap extra nagy figyelmet kell szentelni az étkezésnek. Nem. Itt a cél az, hogy bizonyos viselkedési formákat teljesen automatikussá tegyünk. Ahhoz, hogy egészséges életmódot tudj élni, egészségvédő szokásokra van szükséged. Ha pedig azok szokássá váltak, már nem jelent nehézséget a rendszeres gyakorlásuk.

Mi a fő motivátor?

Ez a megközelítés leginkább abban tér el a restriktív diétától, hogy nem a fogyás a fő motiváció. Itt az jelenti a fő motivációt, hogy szeretnénk egészségesebbé válni. Szeretnénk jobban érezni magunkat testileg és lelkileg is. Szeretnénk megszabadulni a fogyókúrák miatti kudarc élményektől. Szeretnénk már végre tartós sikereket elérni. Mindez lehetséges!

Hogyan működik?

Bizonyos szempontból összetettebb, mint a restriktív diéta. Itt ugyanis nem csak egy területre koncentrálunk. Az étrendi korlátozások azért sem működnek túl jól, mert nem kezelik a háttérben meghúzódó valódi problémákat. Ez a megközelítés figyelembe veszi a teljes embert, és nem csak az étrendet. Mondhatjuk úgy is, hogy holisztikus szemléletű. Nemcsak azzal foglakozik, mit eszel, hanem azzal is, miért és hogyan. Ez a stratégia a gondolkodásmód megváltoztatásán alapul. Bizonyos tévhiteket fel kell számolni, és valódi tényekkel kell helyettesíteni őket. Ha már egy ideje küzdesz a súlyoddal, valószínűleg nem egy ilyen tévhit él benned. Meg kell ismerni az igazságot, mert az igazság fog szabaddá tenni. Nagyon fontos, hogy megismerd önmagad is. Tudnod kell, hol tartasz most, hova szeretnél eljutni, és milyen akadályok választanak el attól, hogy odaérj.

Ami biztos

Ha ezt a módszert fogod követni, javulni fog az egészségi állapotod. Ehhez nem kell majd kalóriákat számolnod, sőt nem is kell lemondanod a kedvenc ételeidről. A hajtóerő nem az lesz, hogy a távoli jövőben egy bizonyos számot mutasson majd a mérleg. Az fog motiválni, hogy napról napra jobban érzed magad. Nemcsak fizikailag, de lelkileg is! Mivel pozitív hatásokat tapasztalsz, szívesen fogod gyakorolni az új szokásokat, és így szépen lassan az életmódod részévé válnak. Az eredmény: jobb egészség, jobb közérzet, jobb önértékelés.

Ami nem biztos

Nem biztos, hogy ezzel a módszerrel eléred álmaid alakját, és olyan karcsú leszel, mint az újságok címlapján látható modellek. Ha túlsúlyos vagy, könnyen lehet, hogy az egészséges életmód mellékhatásaként fogyni fogsz, de ne ez legyen a legfőbb motivációd!  Legyen az egészség a fókuszban!

Érdekel?

Összeállítottam egy tanfolyamot, ami megfelel a fenti szemléletnek, ez a Fogyókúra DETOX tanfolyam, ami egy komplett életmódváltó program. Elsősorban azoknak ajánlom, akik már számtalan fogyókúrát kipróbáltak, de végül mindig kudarc lett az eredmény. Ideje stratégiát váltani! Akár már ma is elkezdheted. További részletekért kattints ide: Fogyókúra DETOX tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük