Használd ki a tavasz erejét!

December 31-én a legtöbb ember visszatekint az elmúlt évére, és sokan nem elégedettek az életmódjukkal. „Többet kellene mozogni, és egészségesebben kéne enni.” Ez a felismerés sokakat arra indít, hogy kitűzik a célt: „Január 1-től életmódot váltok!” Ezt követően a kitartóbbak akár hetekig is kitartanak az elhatározásuk mellett, de a többség februárra már nem is emlékszik rá, milyen célt tűzött ki az év elején. Az újévi életmódváltó fogadalmak többsége befuccsol. Nem lesz belőlük több, mint egy szép gondolat.

Véleményem szerint, van egy sokkal-sokkal jobb időpont az életmódváltásra: A TAVASZ, vagyis MOST!

Íme, 3 ok, amiért a tavasz a legkedvezőbb időszak az életmódod megreformálásához:

1. Jön a szép idő, többet süt a nap, ezért a kedélyállapotunk is sokkal jobb, mint télen.
Ha pedig jó kedved van, több az energiád is, és sokkal valószínűbb, hogy kitartóbb leszel a változtatásokban.

2. A napsütéses, de még nem túl meleg idő a legeslegideálisabb ahhoz, hogy kimenjünk a szabadba mozogni.
Ki akar sétálni télen, mínusz öt fokban, amikor csúszik a járda? Mennyivel több kedvünk van mozogni a szabadban, amikor szépen süt a nap, kellemes a hőmérséklet, kezd virágba borulni a természet, és csicseregnek a madarak? Irány kirándulni!

3. Itt a tavasz, és hamarosan tele lesz a piac finom vitaminbombákkal: jönnek a friss zöldségek és gyümölcsök. Színesek, roppanósak, ízletesek – nagyszerű hatással vannak a szervezetre a téli vitaminhiányosabb időszak után. Ráadásul a magas tápértékhez alacsony energiasűrűség társul, így megehetsz két marék epret is, akkor sem viszel be annyi energiát, mint egy szelet csokival. És mennyire finom!

Lásd be, hogy ennél jobb időpontot nem találsz arra, hogy egészségesebb szokásokat vezess be az életmódodba! Olvasd el még egyszer az előző mondatot! Ugye észrevetted, hogy azt írtam „szokásokat”? Senkinek nem ajánlom, hogy életmódváltás címszó alatt egy buta divatdiétát kezdjen el! Ezek gyakran többet ártanak, mint használnak.

Hosszú távú eredményhez csakis a tartós változtatások vezetnek, vagyis azok a dolgok, amik szokássá válnak. Beépülnek, és idővel már automatikusan is mennek.

Erre törekedj, és ne holnaptól kezdd el, hanem MA!

Már ma válassz egy jó szokást, amit szeretnél beépíteni az életedbe, írd le egy lapra, tűzd ki a falra, és utána gyakorold, gyakorold, gyakorold! Hidd el, nem marad el az eredmény!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük