Fogadd el magad! – könyvajánló

Ha rendszeres olvasója vagy a blogomnak, akkor tudod, hogy mennyire nem értek egyet a fogyókúrák ígéretével, vagyis azzal, hogy mindenki elérheti az álomalakot, csak eléggé kell akarnia. Ha végigcsinálod az XY szuperhatásos diétát, akkor egy csapásra megváltozik az életed: csodásan fogsz kinézni, felvirágzik a szerelmi életed, boldog leszel és persze sikeres. Ha nem sikerül, az csakis a Te hibád!

Nem, a hiba a fogyókúrákban van! Tudományos tény, hogy nem vezetnek tartós fogyáshoz. (Erről itt olvashatsz bővebben.)

Sajnos még mindig kevesen fogták fel azt, hogy a vékonyabb test nem feltétlenül vezet a boldogsághoz, viszont a boldogságot el lehet érni akármekkora testtel is.

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb kezd lenni a „Body Positive” mozgalom, ami arra bátorít, hogy változtass a gondolkodásmódodon. Hagyd abba a tested gyűlöletét, és inkább fogadd el magad. Viszonyulj pozitívan magadhoz, és ahelyett, hogy folyton fogyókúrákkal sanyargatod a testedet, inkább becsüld meg és ápold.

2016 vége felé végre hazánkban is megjelent egy hasonló nézőpontú könyv: a „Fogadd el magad!”. A szerző, Szkiba Zsuzska arra bátorít, hogy fogadjuk el magunk úgy, ahogy vagyunk:

„Minden nő igazi NŐ. Minden test szerethető: a kerekded, a törékeny és a sportos egyaránt. Benned is ott rejlik a szépség és az érték, az a bizonyos PLUSZ kortól, bőrszíntől és testsúlytól függetlenül.”

Ne hagyd, hogy a média eltorzítsa a magadról alkotott képed! Attól még, hogy nem vagy nádszálvékony, még lehetsz gyönyörű nő, megtalálhatod életed nagy szerelmét, és sikeres lehetsz a céljaid elérésében.

A könyvben szó van a pozitív testkép és az egészséges önbizalom fontosságáról, és bőségesen kaphatsz jó tanácsokat önmagad megszeretéséhez.

„Úgy képzeld el önmagad szeretetét, mint egy virágot. Minden virágsziromnak jelentősége van, hozzájárul a végső, teljes képhez, így önmagad megszeretéséhez is többlépcsős folyamatot kell végigjárnod, hogy végül őszintén kimondhasd: szereted magad.”

Ezek közé a lépcsőfokok közé tartozik például az önelfogadás, a tudatosság és az önkifejezés. Ha érdekel a többi lépcsőfok, olvasd el a könyvet!

A mai világba sajnos a külsőségekre helyeződik a hangsúly, de szerintem mélyen legbelül Te is tudod, hogy az igazán fontos dolgok a szemnek láthatatlanok. Azért is ajánlom ezt a könyvet, mert segít a szemléletformálásban, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy boldog és kiteljesedett életet élhess.

Manapság a nők nagy része negatív testképpel és alacsony önértékeléssel küzd, ezért ez a könyv rendkívül aktuális. Ha szeretnél segítséget kapni, hogy jobban el tudd fogadni magad, akkor ez a könyv kötelező olvasmány számodra!

Szkiba Zsuzska: Fogadd el magad!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük