Ezt NE olvasd el!

Ha most ezeket a szavakat olvasod, az azt jelenti, hogy nem sikerült ellenállnod a kísértésnek. Mondtam, hogy ezt a cikket NE olvasd el, de úgy tűnik, túl kíváncsi vagy. Sebaj! Igazából csak azt akartam, hogy tapasztalatból is megértsd: a tiltás csak fokozza a vágyat. Ez történik a diétás tiltásoknál is.

Ha egy fogyókúra előírja, hogy mit szabad és mit nem szabad enni, akkor a tiltott ételek iránti vágy csak egyre erősebb lesz. Folyton arra fogsz gondolni,hogy az adott ételeket (pl. csokoládé) nem eheted, noha nagyon szereted. Ha nem mondták volna neked, hogy tilos csokit enni, akkor lehet, hogy egész nap eszedbe sem jutott volna a csoki. Így azonban állandóan a csokira gondolsz, és próbálod elhessegetni a gondolatot. Lehet, hogy egy ideig sikerül is ellenállnod, de nagy valószínűséggel előbb-utóbb bedobod a törölközőt, és akkor jöhet a csoki… És még több csoki…

A tiltott gyümölcs mindig nagyon kívánatos, és nehéz neki ellenállni. Ahogy ezt a cikket is megnyitottad, noha nyomatékosan felhívtam rá a figyelmed, hogy NE tedd, úgy a diétás tiltásoknak sem fogsz tudni sokáig ellenállni. Ezért sem ajánlom a fogyókúrákat. Sokkal jobb szabadon élni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük