Élvezd a karácsonyi fogásokat – bűntudat és hízás nélkül!

A krónikus fogyókúrázók számára a karácsonyi asztal nem az örömteli étkezés, hanem a kísértésekkel való küszködés helyszíne. Nem kellene ennek így lenni! A Karácsony kiváló lehetőségeket ad, hogy végre valóban élvezettel ehess, ne hagyd ki a lehetőséget!

A fogyókúrázó számára csak két lehetőség van: vasakarattal ellenáll a kalóriadús ételeknek, vagy inkább bedobja a törölközőt, és eszik a tiltott ételekből. Az előbbi esetben igen erős deprivációt él meg, az utóbbinál pedig bűntudatot. Egyik sem túl jó érzés…

De van egy jó hírem: a Karácsony kiváló lehetőség arra, hogy elkezdd gyakorolni az intuitív táplálkozást.

Végre több idő jut az étkezésre, nem kell sietni, és biztosan találsz kedvedre való, igazán ízletes ételeket a menüben. Dőlj hátra, és élvezd az evést! Egyél lassan, és ízleld meg jól az ételt! Ha pedig kellemesen jóllaktál, fejezd be az étkezést! Ne edd túl magad! Törekedj a lehető legjobb étkezési élményre, és ne rontsd el azzal, hogy többet eszel, mint amennyi jól esik.

Ehhez valószínűleg szükséged lesz egy mondatra: „Köszönöm, nem kérek többet.” Ha már eleget ettél, gyakorold ezt a mondatot. Attól még, hogy valaki sokat dolgozott azért, hogy finom ételek kerüljenek az asztalra, neked még nem kötelező mindenből enni. Edd azt, ami leginkább kedvedre való. Egyél annyit, amennyivel kellemesen jóllaksz, és utána jól érzed magad (nincs kaja-kómád). Majd később, ha újra megéhezel, kezdheted előröl.

Végezetül adok 7 tippet az ünnepekre

1. Engedd meg magadnak, hogy egyél a kedvenc ételeidből!

2. Ne tilts el magadtól semmit!

3. Válaszd a legfinomabb ételeket, és maximalizáld az élvezetet!

4. Úgy oszd be az étvágyadat, hogy mindenből tudj enni, amiből szeretnél – anélkül, hogy túlennéd magad!

5. Mondj nemet az ételek tukmálására!

6. Figyelj a szervezeted jelzéseire!

7. Az ünnepek alatt is találj alkalmat a testmozgása!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük