Az intuitív táplálkozás ismertsége külföldön és itthon

Az intuitív táplálkozás szemlélete az Egyesült Államokból ered, így nem meglepő, hogy a legnagyobb népszerűségnek is itt örvendhet. A második helyezett valószínűleg Ausztrália, ahol szintén egyre többen állnak az irányzat mögé.

Ezen cikk írásakor a Google az alábbi eredményeket adta az intuitív táplálkozás kifejezés keresésére angolul és magyarul:

intuitív táplálkozás a Google-ben

intuitive eating a Google-ben

Ahogy a képeken látható, magyarul 908 találat volt az intuitív táplálkozás kifejezésre, angolul pedig 426000.

Bár azon vagyok, hogy Magyarországon is egyre többen megismerjék ezt a táplálkozási irányzatot, szemmel láthatóan nagy a lemaradásunk. Magyar nyelven jelenleg az alábbi helyeken olvashatsz hiteles információkat az intuitív táplálkozásról:

intuitivtaplalkozas.blog.hu

intuitivtaplalkozas.hu

fogyokuradetox.hu

Wikipédia

és egy könyv: Kelsey Miller – Big Girl (Ne tévesszen meg a címe! A magyar változatnak is angol címe van.)

A fenti forrásokat jó szívvel tudom ajánlani. Ha pedig tudsz angolul, hatalmas előnyöd van, hisz rengeteg további könyvből és weboldalról tudsz tájékozódni. Összegyűjtöttem néhányat, hogy könnyebb dolgod legyen.

Intuitive Eating könyv

The Intuitive Eating Workbook

Intuitive Eating hivatalos honlap

Dare to Not Diet – Glenys Oyston dietetikus oldala

Lauren Fowler dietetikus oldala

The Anti-Diet Project – Kelsey Miller cikkei

 

Miért nincs több magyar forrás?

Az intuitív táplálkozás még nem túl elterjedt hazánkban. Én azon vagyok, hogy ez változzon, és igyekszem minél több hasznos anyagot készíteni. Az egyik ilyen a Fogyókúra DETOX tanfolyam, ami egy fogyókúramentes életmódváltó program, melyben az intuitív táplálkozás alapelveiről is sokat tanulhatsz. (Erről itt írtam bővebben)

 

Nagy örömömre szolgált, hogy ebben a hónapban a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai lapjában is publikálhattam egy cikket az intuitív táplálkozásról. Remélem, sok dietetikus elolvassa, és mélyebben is utánanéz a témának!

az intuitív táplálkozás és a testtömegindex kapcsolatának vizsgálata magyar nők között - Új Diéta cikk

Ha további kérdéseid vannak az intuitív táplálkozással kapcsolatban, írd meg nekem itt, vagy gyere el hozzám coachingra!