A legjobb kombináció: egészséges és élvezetes

Az egészséges táplálkozásról sokaknak az íztelen saláták vagy a fűrészpor ízű kenyerek jutnak eszükbe. Sokszor hallottam már: ami finom, az bizonyára egészségtelen, ami viszont egészséges legtöbbször nem finom. Ha Te is így vélekedsz, gondold újra!

gyumolcstorta.jpg

Tény és való, hogy a legtöbb ember kedvenc étele nem sorolható a legkedvezőbb tápértékű ételek közé. Ez azonban nem azért van így, mert a magas tápértékű ételekből nem készíthető finom étel. Véleményem szerint ennek inkább az az oka, hogy ezeket az ételeket szoktuk meg gyermekkorunk óta.

Azt a tévhitet azonban szeretném eloszlatni, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Rendkívül ízletes ételeket lehet készíteni a vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételekből is – csak sokkal nehezebb. Emiatt pedig sokan inkább nem is próbálkoznak. Ezen a hozzáálláson kellene változtatni.

Szerencsére már rengeteg olyan internetes oldal van, ahol kissé megreformált recepteket találhatunk. Bátorítalak, hogy nézelődj ezeken az oldalakon! Kezd el kísérletezni, és fejlessz ki új recepteket! A legeslegjobb kombináció az, ha egy étel egészséges és ízletes egyszerre. Ez pedig egyáltalán nem lehetetlen!

Azt gondolom, sokkal többen változtatnának sikeresen az étrendjükön, ha a mostani kedvenceiket nem lecserélni, hanem csupán módosítani akarnák. Ahelyett, hogy végleg lemondasz a csokitortáról, inkább fejleszd ki a saját, felturbózott receptedet. Manapság rengeteg olyan hozzávalót lehet beszerezni, amelyekkel a hagyományos alapanyagok egy részét ki tudod cserélni. Így lehet, hogy kissé megváltozik a végeredmény, de bizonyosan sokkal jobb hatással lesz az az étel az szervezeted működésére. Azt javaslom, már ma nézz meg néhány új receptet, és amint tudod, próbáld is ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük