A fogyókúrázó eszköztára

Bármilyen életmódot is kövessen valaki biztos, hogy vannak bizonyos eszközei, amiket nap, mint nap használ. Ebben a cikkben a fogyókúrázó életmód eszközeit nézzük át.

Hét fő eszközt gyűjtöttem össze, amiket a legtöbb fogyókúrázó rendszeresen alkalmaz.

1. Kalóriaszámlálás

A fogyás képlete elméletileg nagyon egyszerű: ha kevesebbet eszel, mint amennyit a szervezeted felhasznál, akkor fogyni fogsz. Ha tehát kikalkulálod, hogy átlagosan mennyi kalóriára van szükséged egy nap, levonsz belőle 500 kcal-t, és odafigyelsz rá, hogy ennél többet ne egyél, akkor máris elindulhatsz a fogyás útján. Persze ehhez minden falat energiatartalmát tudnod kell, vagyis minden étkezésnél számolgatnod kell. Ez egy ideig egészen érdekes tud lenni, de hosszú távon elég fárasztó.  Arról nem is beszélve, milyen kellemetlen, ha még éhes vagy, de már elfogytak az aznapi kalóriáid…

2. Szénhidrátszámlálás

Ez az előző módszer manapság divatosabb formája. Nem számít, mi hány kalória! Csak az a lényeg, hogy ne legyen benne sok szénhidrát. Így néhány élelmiszer korlátozás nélkül fogyasztható, másokat viszont szinte egyáltalán nem eheted.

Eleinte ez sem tűnik rossz stratégiának, mert némiképp szabadabb, mint az előző, de hosszú távon ez sem könnyen tartható. Főleg, ha nagyon szereted a kenyeret és az édességeket…

3. „Tuti” fogyasztó módszerek

Éhgyomorra ivott citromos víz, almaecet, edzés fokpack-ba csomagolva, káposztaleves stb.

Az újság szerint ezek nagyon hatásosak. Egy próbát megér…

Vagy mégsem? Használd a józan eszed!

4. Testedzés

A testedzésnek rengeteg pozitív hatása van, de a fogyókúrázó eszköztárában elsősorban a kalóriaégető hatása miatt szerepel. Égjen a zsír! Ez a lényeg. Ja, és arra is nagyon jó, hogy jóvátedd a tegnapi diétás kihágásodat.

És ha nem élvezed? Nem számít! Ha jól akarok kinézni, muszáj edzenem.

5. Fogyókúrás készítmények

Zöld kávé kapszula, Reg-Enor, Alli, Ördögnyelv stb.

A forgalmazó szerint ez a készítmény csodákra képes. A weboldalakon rengeteg sikersztori látható. Az ára is elég magas. Biztosan hatásos!

Én nem hiszek az efféle módszerekben. Ha lenne egy hatásos, mellékhatások nélküli gyógyszer az elhízásra, akkor nem lenne ennyi kövér ember. Persze felőlem kipróbálhatod őket. A pénztárcád biztosan karcsúbb lesz…

6. Mérlegelés

A fenti módszerek hatásosságát könnyen le lehet csekkolni: csak rá kell állni a mérlegre. Ezt a legtöbb fogyókúrázó legalább napi egyszer meg is teszi. Az eredmény pedig meghatározhatja az egész további napjukat. Ha kevesebbet mutat: hurrá! Ha többet vagy ugyanannyit: csalódottság vagy bűntudat.

Te megengeded, hogy egy egyszerű szerkentyű elrontsa a napodat?

7. Információgyűjtés

A lelkes fogyókúrázók folyamatosan nyitottak az újra. Hátha van valami szuper diéta, amit még nem ismernek. Ennek érdekében rendszeresen tájékozódnak a legújabb könyvekből, magazinokból vagy az interneten található oldalakon vagy facebook csoportokon keresztül.

Sajnos manapság rengeteg téves információ kering, ezért légy óvatos! Nagyon fontos, hogy hiteles forrásokra támaszkodj, és alaposan szűrd meg az információkat! Nehogy részese legyél az „egy bolond százat csinál” akcióknak!

Ezek voltak a fogyókúrázó fő eszközei. Véleményem szerint nem a legjobb eszközök. Nem véletlen, hogy a fogyókúrák nem működnek. Ha szeretnél változtatni, új eszköztárra van szükséged. Ebben a cikkben elolvashatod, mik a Fogyókúramentes életmód eszközeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük