A fogyókúramentes életmód eszköztára

Az előző cikkben megismerkedhettél a fogyókúrázó eszköztárával. Ebben a cikkben bemutatom a fogyókúrák nélküli egészséges életmód eszközeit. Bár lesz egy-két hasonló elem, de látni fogod, hogy az alkalmazás módja nagyban különbözik.

Helyes gondolkodásmód

Az első és legeslegfontosabb a helyes gondolkodásmód. Amíg a fejedben káosz van, ne számíts rá, hogy az életedben rendet rakhatsz! Először a gondolkodási sémáidon kell változtatni. Elárulom, hogy ez a legnehezebb rész.

profilkep2.JPG

Intuitív táplálkozás

A fogyókúramentes életmód nem tartalmaz diétás szabályokat. Nincs szükség külső szabályokra, hisz a szervezeted magától is kiválóan tudja, mire van szüksége.

Az intuitív táplálkozás lényege, hogy az evést a test jelzéseire alapozzuk. Az intuitív evő akkor eszik, ha éhes; azt eszi, ami jól esik a szervezetének; és annyit eszik, amennyivel kellemesen jóllakik.

Ez a fajta étkezési mód rengeteg pozitívummal van összefüggésben (ezekről itt olvashatsz).

Fontos, hogy az evés az azt megillető helyen legyen. Se több, se kevesebb szerepet ne tulajdoníts neki a kelleténél.

Testmozgás

A fogyókúramentes életmód fontos részét képezi a rendszeres testmozgás, de nem azért, hogy kalóriákat égessünk el. Azért mozgunk, mert szeretünk mozogni. Csakis olyan mozgásformát végzünk, amit élvezünk. A mozgás egy fantasztikus örömforrás, csak mindenkinek meg kell találni a neki való változatokat.

Nem azért mozogj, mert gyűlölöd a tested, hanem azért, mert szereted!

Hatékony stresszkezelés

A hatékony stresszkezelés az egészséges életmód nélkülözhetetlen eleme. Mindenkinek meg kell találnia azokat a stresszkezelési módszereket, amik beválnak neki. Az evés nem tartozik a legjobb módszerek közé! Az imént említett testmozgás viszont kiváló alternatíva.

Testi-lelki feltöltődés

Időt kell szánnunk rá, hogy feltöltődjünk. A testnek meg kell adni a szükséges pihenést, hogy regenerálódhasson. Ennek része a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, és az aktív pihenés is. A lelkednek is ugyanúgy szüksége van feltöltődésre. Ennek az egyik módja például a szeretteiddel töltött idő.

Mindenki egy kicsit másképp tud jól feltöltődni. Meg kell találni azt a stratégiát, ami a legjobban beválik neked, és nem szabad elhanyagolni ezt a területet!

Információgyűjtés

Ha a fogyókúramentes egészséges életmód útjára lépsz, nagyon meg kell szűrni, milyen forrásokból gyűjtesz információt. Ne hagyd, hogy egy-egy szuperhatékonynak látszó fogyókúra eltérítsen az utadról! Inkább Te győzd meg a többieket!

Támogató kapcsolatok

A társas kapcsolataid nagy befolyással lehetnek rád. Fontos, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akiknek hasonló az értékrendje, akik elfogadnak, és támogatnak téged.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük